Ursuit Heavy light Cordura

Ursuit Heavy Light Cordura FZ har utvecklats i enlighet med Heavy Light-filosofin, enligt vilken den tyngsta och mest krävande aktiviteten alltid sker på ytan. Tack vare slitstyrkan och anpassningsförmågan har dräkten valts till skoldräkt av försvaret i många länder.

Som namnet säger tillverkas Cordura FZ av ett mycket tåligt Cordura trelaminatstyg. Trots slitstyrkan är dräktens ergonomi av toppklass. Neoprenhuvan med ansiktstätning har god passform och den möjliggör användning med såväl hel- som halvmask. Den roterande inloppsventilen minskar belastningen på slangen.

Tack vare frontdragkedjan kan du ta på och av dräkten utan hjälp. Torrdragkedjan skyddas av en yttre dragkedja som hindrar sand och smuts samt slitage på kompensatorvästen.

Den patenterade Flat Seam-teknologin gör sömmarna smidiga och hållbara. Den s.k. lågsömmen är en stumfog som tejpas på både ut- och insidan. Med den här tekniken sys materialen inte på varandra, vilket gör att den är särskilt lämplig för tjockare och kraftigare material.

Dräkten är försedd med inbyggda justerbara hängslen som tillsammans med grenremmen bildar den s.k. teleskopmidjan. Teleskopmidjan och de goda ergonomiska egenskaperna gör att dräkten känns som ett helt vanligt klädesplagg.

Fickorna är försedda med D-ringar där du kan fästa lätta föremål såsom t.ex. en lampa. Förstärkningar på knän, stuss och armbågar. Gummiförstärkta skor av 4 mm neopren, minskar behovet av extra isolering. Modellen är smidig och passar utmärkt för fensimning. Rätt storlek minskar luftvandring till foten. Sporre vid hälen håller fenorna på plats.

Storlekstabell: http://www.ursuk.fi/media/uploads/pdf/charts/Size_Chart_Dry_Suits_ENG.pdf

 

Artikelnummer 008097

Pris: 17000 kr

Information

Produkterna som du kan hitta här finns i vår butik på Olofsgatan 12.
Detta är ett urval av vad vi har i butiken. 
Kom gärna förbi för att testa en lampa eller prova en dräkt.

Välkomna!

Boka