Afterworkdyk 25/9

25sep

Vi åker till Svartfotsvraket Djurö.

OBS Nu är det mörkt vid 20:00 så dyklampa och pannlampa är ett måste.

Samling kl 17:30. Åker du direkt meddela butiken.
Behöver du hyra utrustning så kostar det 300 kr för komplett utrustning med torrdräkt.

Efter dyket grillar vi så ta med vad du vill äta.
Oxybox och kaffe tar vi med.

Vägbeskrivning:

Kör mot djurö tills avfarten mot Stavsnäs kommer. ( Precis innan Djuröbron ) Sväng höger mot Stavsnäs och håll utkik efter den lilla viken och båtbryggan på vänster sida ca. 500 meter efter avfarten.

Dykbeskrivning:

På bryggan till höger ( den med båthuset ) finns ett antal T-bommar som markerar båtarnas plats. Sjätte T-bommen utifrån är större än de övriga och har en större flytboj i ytteränden. Denna är bra att ha som riktmärke då fören på vraket ligger på ca 6-7 meters djup sex meter utanför. 
Lättaste sätet att hitta vraket är följaktligen att ytsimma ut med sikte på den större bommen och sedan bara sjunka. Ett trevligt och lätt dyk som även passar utmärkt som fridyk då djupet är mellan 6 och 16 meter. Under vraket finns en tunnel som bildas av en sänka i botten ovana dykare bör ta det lugnt med denna då sikten kan bli mycket dålig. På botten är vraket helt sönderbruten och övergår i en hög med plankor. Det som är kvar av vraket är mest brädor och inte så mycket skoj att se förutom en järnspis som är relativt intakt. Källor: SportBase, Gula Sidorna.

Anmälda deltagare

 • Marcus Hober

  Rescue 100

 • Lars Forssell

  AOW 40

 • Johan Gistorp

  Rescue 40

 • Fredrik Skarve

  Rescue 170
Utfärdsledare

Boka